* For English: swipe over the menu and click on the bold black text that appears on the left of the menu.

El ardor (<Spaans): de bezieling, de begeestering, het verlangen, de kracht, de energie, de daadkracht, de intensiteit, de warmte, de hitte, de gloed, het vuur, de passie, de hartstocht

                                                    ***

Wat met woorden niet of moeilijk kan gezegd worden, kan vaak wel met het lichaam uitgedrukt en verdiept worden.

Het lichaam is altijd eerlijk.

 

Bij de dans staat dan ook vrijheid, expressie en bewustwording vanuit intuïtie centraal. Het gaat om de goesting om in beweging te komen, je lichaam te volgen, te voelen en jezelf zacht-moedig uit te drukken, dus helemaal niet om het kopiëren van pasjes of om lenigheid.

 

De natuur vormt een oneindige inspiratiebron. Wat leert de natuur ons op dat moment? Wat leeft ze ons voor?

 

De muziekwave is zo opgebouwd dat je op jouw eigen tempo in het lichaam  kan ‘Zijn’ en met een veilig gevoel in de dans kan gaan. Niets moet. Er wordt wel respect voor het eigen lichaam, de eigen ruimte en die van de ander gevraagd.

 

Dansen is gezond voor je lichaam, hart, geest en ziel. Je geniet van de muziek. Je komt tot jezelf. Regelmatig dansen sterkt niet alleen het fysieke lichaam, het heelt emotioneel en verdiept de liefdevolle relatie met jezelf en anderen.

 

Dans brengt zoveel samen: heelheid, wijsheid, inzicht, kracht, eigenheid, inspiratie, creatie, transformatie, groei, schoonheid, eenheid, ont-moeting, dankbaarheid en levensvreugde.

 

“Your body is the ground metaphor of your life, the expression of your existence. It is your Bible, your encyclopaedia, your life story. Everything that happens to you is stored and reflected in your body. Your body knows;

your body tells."

Gabrielle Roth