AN

 

Als kind al hield ik ontzettend veel van dansen

en zingen, het liefst met de deur dicht zodat

niemand me kon zien of horen. Het laadde me op

en alle spanningen die ik in m'n lijf had

opgebouwd, stroomden weg.

Dans is mijn tweede hartslag.

Nu nog steeds kom ik dicht bij mezelf, voel ik me

Leven als ik dans.

 

Ik volgde vele verschillende dansopleidingen: hedendaagse dans, Afrikaanse en Indische dans, flamenco, contactimprovistatie, sacrale dans, lichaams -en stemwerk aan de Kleine Tiki en kwam (opnieuw) thuis in de intuïtieve, vrije dans. Nu dans ik heel graag bij - en word ik geïnspireerd door onder andere - Cecile Klefstad, Frie Lavelli, Chris Camp, Thea Spanjers, Geert Meeus (5 Ritmes), Sue Rickards (Open Floor, 5 Ritmes) en op de Ecstatic Dance-vloer. Ik volgde de Ecstatic Dance Facilitator Training in Amsterdam bij Caroline S' Jegers, Léon Beckx en Tom Goldhand. In Frankrijk deed ik de Open Floor Ground Lab begeleid door Lucie Nérot en Stacey Butcher.

A Tes Trousses leerde ik totaal niet toevallig kennen in 2020 via de zanger/fluitist/multi-instrumentalist/... Jonathan toen we allebei op de inleefboerderij Boskanter als vrijwilligers werkten. Op een avond deden we samen de afwas en wisselden terwijl muziek uit. Toen ik A Tes Trousses de eerste keer hoorde boven de enorme stapel afwas, voelde ik meteen de chemie. Het eerste zaadje van onze samenwerking was gelegd.

 

Ik heb onbeschrijfelijk veel mogen leren op niveau van lichaam, hart, geest en ziel van mijn levensmentor Jef Vangenechten. Hij heeft zijn eigen levenswijsheid en de wijsheid die hem werd aangereikt door genezers en sjamanen op zijn vele reizen met mij gedeeld. Van hem leerde ik met vallen en opstaan om mezelf graag te zien. Een proces nog steeds in voortgang. Ik zet mijn levensleerproces verder bij Remke Kamphuis (Innerlijk Kind, Helend Knuffelen, Traumaheling), Sabine Vandingenen (Art of Connection, Geweldloze Communicatie), Savera Noriega (Touchstudio, Somatic Experience, traumatherapie, Learning Love Method) en Brechtje Schoofs (4 Dimensionale Massage, De Onsterfelijke Vrouw).

En bij al de mensen rond mij, het Leven zelf...

'Als ik dans, spint mijn ziel'

An

 

 

foto fb.jpg

* For English: swipe over the menu and click on the bold black text that appears on the left of the menu.