top of page

An

 

Als kind al hield ik ontzettend veel van dansen

en zingen, het liefst met de deur dicht zodat

niemand me kon zien of horen. Het laadde me

op en alle spanningen die ik in m'n lijf had

opgebouwd, stroomden weg.

Dans is mijn tweede hartslag.

Nu nog steeds kom ik dicht bij mezelf, voel ik me

Leven als ik dans.

 

Ik volgde vele verschillende dansopleidingen: hedendaagse dans, Afrikaanse en Indische dans, flamenco, contactimprovistatie, sacrale dans, lichaams -en stemwerk aan de Kleine Tiki en kwam (opnieuw) thuis in de intuïtieve, vrije dans. De bewuste dans of conscious dance. Nu dans ik heel graag bij - en word ik geïnspireerd door onder andere - Cecile Klefstad, Frie Lavelli, Chris Camp, Thea Spanjers, Geert Meeus (5 Ritmes), Sue Rickards (Open Floor, 5 Ritmes) en op de Ecstatic Dance-vloer. Ik volgde de Ecstatic Dance Facilitator Training in Amsterdam bij Caroline S' Jegers, Léon Beckx en Tom Goldhand. In Frankrijk deed ik de Open Floor Ground Lab begeleid door Lucie Nérot en Stacey Butcher.

Ik heb 9 jaar lesgegeven op Sint-Lukas Kunsthumaniora aan jongeren van 15 tot 18 jaar en begeleidde er met een groot hart en veel ziel de leerlingen die het niet gemakkelijk hadden. Ik had en heb nog steeds een enorm fijn contact met mijn (oud-)leerlingen. Nu geef ik Nederlands aan jongeren in de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers in Brussel.

Ik heb onbeschrijfelijk veel mogen leren op niveau van lichaam, hart, geest en ziel van mijn levensmentor Jef Vangenechten. Hij heeft zijn eigen levenswijsheid en de wijsheid die hem werd aangereikt door genezers en sjamanen op zijn vele reizen met mij gedeeld. Van hem leerde ik met vallen en opstaan om mezelf graag te zien. Een proces nog steeds in voortgang. Ik zet mijn levens -en coachleerproces verder bij Remke Kamphuis (Innerlijk Kind, Helend Knuffelen, Traumaheling), Sabine Vandingenen (Art of Connection, Geweldloze Communicatie), Savera Noriega (Touchstudio, Somatic Experience, traumatherapie, Learning Love Method), Brechtje Schoofs (4 Dimensionale Massage, De Onsterfelijke Vrouw), Alexa Mira (Temple of Tantric arts) en Lisette Hofmans (Alfa Coaching) en Dirk Oellibrandt (Life Projects).

En bij al de mensen rond mij, de natuur, het Leven zelf...

'Als ik dans, spint mijn ziel'

An

 

 

An Dans 2022_edited.jpg

* For English: swipe over the menu and click on the bold black text that appears on the right of the menu.

bottom of page